Case Study – Primrose Lane

Living Room

The floor was replaced in the living  room as there were a few broken floorboards. The walls and ceiling were re-boarded and re-decorated in subtle white and grey tones. An electric wall hung fire was also added to give the room a focal point.

Kitchen

The kitchen was a pretty basic, it had no central heating, no cooker or units just a very antique sink unit and lots of wood effect cladding making the room dark and dingy. To transform the space we have fitted a modern white gloss kitchen with appliances and blocked oak worktops to give the room a sense of space and light. The boiler has its own cupboard to conceal it away but giving easy access for maintenance. The whole room has also been re-boarded and plastered.

Bathroom

The bathroom has been reconfigured. Previously the toilet was across the landing. Having assessed the size of the bedroom we decided that it would be much better if the bedroom was made bigger so the toilet was relocated to the main bathroom. This meant that we had to make space for it so rather than not having a bath found a small bath and put it underneath the window to make space for the basin and WC on the wall where the bath had used to be. Although many people do not use a bath, for people with babies it is a necessity hence the decision to have one.  In order to accommodate the toilet the soil stack had to be moved.

Bedroom

As explained the Master Bedroom was made bigger by removing the WC and stud wall. The room has been re-boarded and skimmed, re-carpeted, new radiators and neutrally decorated with subtle grey tones either side of the chimney breast. As with the rest of the house all of the electrics are new with a pendant light.

Exterior

When we bought the property it had a porch which was really falling down so we decided in the interests of gaining more parking to drop it. Here are the before and after pictures. It makes the house much more attractive and the kitchen much lighter.